ВООЗ дала Україні пораду, як вакцинувати 40 відсотків дорослого населення

Читать на русском
На сьогодні в Україні темпи вакцинації повинні бути вище тих, які були в серпні 2021 року. При цьому важливо встигнути прищепити пріоритетні категорії населення
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) дали Україні пораду, як до кінця року досягти мети у 40% вакцинованих дорослих. У ВООЗ рекомендують продовжувати вакцинацію, але сконцентруватися на пріоритетних групах населення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України з посиланням на експерта ВООЗ в Україні Вусалу Алахвердієву.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

За її словами, на сьогодні в Україні темпи вакцинації повинні бути вище тих, які були в серпні 2021 року. Однак важливо, щоб щеплення в першу чергу отримували пріоритетні категорії населення.

«Зараз літні люди, на жаль, не мають пріоритету» - зазначила вона.

Раніше у ВООЗ назвали три умови, при дотриманні яких людство зможе подолати пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, карантинні антикоронавірусні обмеження в Україні можуть бути скасовані в разі, якщо не менше 70% українців будуть вакциновані. Багатьом країнам вдалося досягти такої цифри вакцинованого населення протягом всього лише чотирьох-п'яти місяців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: