Євросоюз вирішив поки що не виключати Україну з «зеленого списку» країн – журналіст

Читать на русском
Втім, журналіст попередив, що поки Україна все ще в списку, але в Європі уважно стежать за ситуацією з коронавірусом в країні
Ілюстративне фотоReuters

Європейський союз несподівано передумав виключати Україну з так званого «зеленого списку» - списку країн, громадянам яких дозволяється здійснення вільних подорожей до Євросоюзу. Принаймні, на цьому тижні Україна все ще залишиться в списку.

Про це повідомив журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

«Схоже, що Україна на цьому тижні також залишиться в списку ЄС для подорожей з рекомендованих безпечних третіх країн під час COVID-19. Однак ситуація буде відслідковуватися і нова пропозиція потенційно з'явиться пізніше на цьому тижні» - написав він.

Нагадаємо, 18 жовтня Йозвяк повідомив, що в Європейському Союзі планується на цьому тижні оновити список країн, звідки дозволено подорожувати в межі ЄС в період коронавірусної пандемії. Однак є й погана новина - Україну звідти збираються виключити.

Крім того, наприкінці вересня кілька держав ЄС підняли питання про можливе скасування безвізу з країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією та Молдовою. Причина цього - серія зловживань з боку громадян даних країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: