В Україні блокували канал нелегальної міграції

Читать на русском
В Україні ліквідували велику схему переправлення нелегальних мігрантів до ЄС. Злочинці працювали близько двох років та вспіли переправити понад 3 тисячі людей.
mvs.gov.ua

В Україні ліквідували велику схему переправлення нелегальних мігрантів до ЄС. Злочинці працювали близько двох років та вспіли переправити понад 3 тисячі людей.

Про це повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

«Поліцейські та прикордонники викрили масштабну «схему» переправлення іноземців в Україну під виглядом навчання з подальшим незаконним транзитом до країн Європейського Союзу», – йдеться в повідомленні.

Для пошуку клієнтів злочинці створили мережу фірм-посередників. Крім того, для прикриття своєї діяльності зловмисники використовували одне з приватних вищих навчальних закладів. За даними правоохоронців, іноземці отримували офіційне запрошення на навчання і на законних підставах прибували в Україну. Згодом їх незаконно переправляли в країни ЄС.

Протягом декількох місяців правоохоронці затримали близько 40 таких нелегалів при спробі переправлення до країн ЄС. Встановлено, що за два роки злочинне угруповання переправила в Україну близько трьох тисяч іноземців.

«Вартість нелегального транзиту одного «студента» до ЄС складала від 13 до 15 тисяч доларів. За попередніми даними, «тіньовий» дохід від цієї «схеми» щорічно складав понад мільйон американських доларів», – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Департаменту міграційної поліції Ігор Малахов.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ блокувала контрабандне переміщення металевої ртуті із Закарпаття до ЄС. Речовину могли використати для масових хімічних терактів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: