У Міненерго допускають запуск «Північного потоку-2» до сертифікації

Читать на русском
ЄС може схвалити запуск «Північного потоку-2» без сертифікації - Росія завжди використовує кризові ситуації для досягнення своїх цілей.

ЄС може схвалити запуск «Північного потоку-2» без сертифікації - Росія завжди використовує кризові ситуації для досягнення своїх цілей.

Про це заявила в інтерв'ю Радіо Свобода радник міністра енергетики України Олена Зеркаль.

«Такий ризик існує. Якщо не будуть запропоновані інші варіанти вирішення цієї кризи, може бути, і ризикне», - сказала вона, відповідаючи на питання про можливість схвалення Європою запуску «Північного потоку-2» без сертифікації.

Зеркаль нагадала, що в кінці наступного тижня має відбутися зустріч лідерів G20. До порядку включено питання подолання енергетичної кризи.

Конгрес США проти «Північного потоку-2»: які обставини грають на руку УкраїніПалата представників США підтримала поправку до проєкту оборонного бюджету, яка може відстрочити запуск Північного потоку-2 або поставити хрест на проєкті. Чому було прийнято це рішення і якими можуть бути наслідки.

«Росія завжди користується кризовими ситуаціями. І цей рerfect storm (ідеальний шторм - ред.), який зараз ми бачимо, використаний (президентом РФ Володимиром - ред.) Путіним дуже добре», - додала представник Міненерго.

За її словами, за перше півріччя поточного року «Газпром» заробив більше 10 млрд. Зеркаль допустила, що в другому півріччі російський газовий монополіст запрацює «якісь цифри», які неможливо уявити.

Раніше повідомлялося про те, що процес сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2» може розтягнутися мінімум на кілька місяців, так як крім рішення Німеччини необхідно ще й рішення Європейської комісії.

Також нагадаємо, Україна подала заявку на участь в сертифікації оператора енергетичного проєкту «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG. При цьому, НАК «Нафтогаз України» вже подала заперечення до німецького регулятору з цього приводу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: