На Буковині посилюють карантинні обмеження

Читать на русском
Таке рішення схвалила на своєму засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в суботу, 23 жовтня.

Від завтра, 24 жовтня, на Буковині посилюють карантинні обмеження.

Без сертифікату про вакцинацію, ПЛР-тесту або експрес-тесту на антиген жителі не зможуть потрапити до громадського транспорту, спортзалів, закладів громадського харчування, повідомляється на сайті Чернівецької ОДА.

Таке рішення схвалила на своєму засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в суботу, 23 жовтня.

«Червона», «помаранчева», «жовта» та «зелена» зони карантину: де і які обмеженняКабмін оновив епідеміологічне зонування на 14 днів. Хто потрапив у червону зону та де які діють обмеження.

«Ми за крок від «червоної» зони. З кожним днем ​​на Буковині показник захворюваності на коронавірус ростає. Уникнути повного локдауну ми можемо, тільки посиливши карантинні заходи», - заявив глава ОДА Сергій Осачук.

Комісія ТЕБ та НС пропонує дозволити відвідування закладів громадського харчування, спортивних, культурних, розважальних та інших установи лише за наявності сертифікату про вакцинацію, або документу, що свідчить про одужання від COVID-19. Підходить також ПЛР-тест або експрес-тест, який діє 72 години.

Також не можна перебувати в громадських місцях без засобів захисту. Дотримання вимог перевірятимуть спеціальні групи.

Раніше повідомлялося про те, що Рівненська та Миколаївська області переходять до «червоної» зони карантину з 26 жовтня.

Також нагадаємо, в МОЗ розповіли, за якої умови в Україні почнуть скасовувати карантин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: