«Право на владу»: погіршення ситуації з COVID-19 та легалізація статків українців

Читать на русском
Право на владу 21 жовтня - різке погіршення ситуації з коронавіруом і легалізація доходів громадян з 1 вересня.

В Україні з кожним днем погіршується ситуація с коронавірусом - реанімації переповнені, а черги на вакцинацію зростають. Але чи врятує вакцинація вже тоді, коли країна знову знаходиться у крутому піке? Про це йтиме мова сьогодні у суспільно-політичному проєкті «Право на владу» з Наталею Мосейчук о 21.45.

Крім того, гості студії говоритимуть про те, що з 1 вересня українцям дозволили впродовж року легалізувати свої статки, сплативши податок 5-7%. Кому варто не впустити цю нагоду, а хто не зможе нею скористатись за жодних обставин? Що загрожує тим, хто не стане узаконювати те, що нажито тіньовим заробітком? Хто і чому вже прийшов до податківців з так званою нульовою декларацією? Чи варто перейматись тим, хто не скирдує готівку, але має трошки більше, ніж офіційно заробляє? Які підводні камені не передбачили законотворці? Та з якими труднощами стикнулись ті, хто вже намагається легалізуватись?

Легалізація «зарплат у конвертах»: Немчінов розповів, чого чекати після податкової амністіїВ Україні з 1 вересня стартує податкова амністія. Для кого вигідно подавати одноразову декларацію та яких результатів очікує влада, читайте у матеріалі Слово і діло.

У розмові візьмуть участь:: голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат, Слуга народу Данило Гетманцев, лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, в.o. голови Державної податкової служби Євген Олейніков, радник керівника Офісу Президента, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов, бізнесмен Гарік Корогодський, голова фракції Голос Ярослав Железняк, народна депутатка, «Слуга народу», комітет з питань бюджету Леся Забуранна, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко, народний депутат, Батьківщина Вадим Івченко, адвокат Богдан Янків, народний депутат, група Довіра Сергій Шахов, голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, лікар-анестезіолог Роздільнянської центральної районна лікарня Одеської області Іван Черненко, завідувачка відділення інтенсивної терапії Львівської лікарні швидкої допомоги Наталія Матолінець, завідувач відділення Дніпропетровської обласної дитячої лікарні Денис Сурков, волонтерка з Харкова Наталія Попова, голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, підприємець Юлія Глушко.

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з діями або з загальновідомими фактами.

Раніше повідомлялося про те, що з вересня в Україні стартувала податкова амністія, яка передбачає подачу одноразової добровільної декларації про доходи. У декларації можна не вказувати джерела отримання цих доходів, а держава в такому випадку обіцяє не карати за ухилення від сплати податків, як це передбачено законом. Влада очікує, що таке декларування дозволить людям «повернути свої активи в легальну площину» і виховувати в суспільстві податкову культуру.

Відзначимо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 18 912 осіб, зафіксовано 495 летальних випадків, 7 605 пацієнтів одужали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: