Циркуляції вірусів грипу поки немає – ЦГЗ

Читать на русском
В Україні станом на середину жовтня циркуляція вірусів грипу не спостерігається. Епідпоріг не перевищено в жодній з областей.
фото з відкритих джерел

В Україні станом на середину жовтня циркуляція вірусів грипу не спостерігається.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ в середу, 20 жовтня.

У МОЗ назвали штами грипу, які прийдуть в УкраїнуЯкі штами грипу будуть в сезоні 2021-2022 році в Україні - три штами грипу B - Washington, H1N1 та H3N2.

«З 11 по 17 жовтня 2021 року в Україні на ГРВІ, включаючи коронавірусну інфекцію, захворіли 238 493 особи, з них 42,1% - діти у віці до 17 років. Циркуляція вірусів грипу не зареєстровано», - йдеться в повідомленні.

Інтенсивний показник захворюваності в Україні становить 630,9 на 100 000 населення, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Низький рівень активності грипу зберігається у Київській, Полтавській, Вінницькій, Закарпатській та Львівській областях і в Києві.

«У Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумській, Волинській, Черкаській, Тернопільській та Херсонській областях перевищення епідемічного порогу свідчить про високий рівень, а в Донецькій області - дуже високий рівень інтенсивності епідемічного процесу», - повідомляють в ЦГЗ.

Середній рівень інтенсивності епідемічного процесу спостерігається в Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Хмельницькій, Харківській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

В установах первинної медико-санітарної допомоги зареєстровані 88 пацієнтів, у яких виявили грипоподібні захворювання.

Нагадаємо, раніше Україна вже отримала партію вакцини від грипу.

У той же час за добу було виявлено близько 19 тисяч нових випадків COVID.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: