Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 19-22 жовтня

Читать на русском

Народні депутати цього пленарного тижня хочуть заслухати міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. Також Верховна рада планує розглянути так званий «ресурсний» законопроєкт. У першому читанні його ухвалили ще 1 липня. Спікер парламенту Руслан Стефанчук уточнив, що законопроєкт розглянуть у четвер, 21 жовтня. «Слово і діло» пропонує подивитися, про що іще сьогодні говорили на Погоджувальній раді.

Одразу кілька фракцій хочуть заслухати голову МОЗ Віктора Ляшка під час години запитань до уряду, зокрема, «Слуга народу», «Голос» та «За майбутнє».

«Слуга народу» вимагає ухвалення «ресурсного» законопроєкту щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Водночас «Європейська солідарність» та «Голос» виступають проти.

У «Слузі народу» хочуть також ухвалення кількох інших законопроєктів, зокрема, про фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, а також тих законопроєктів, які потрібні для енергетичної інтеграції до ЄС. Депутати планують почати розглядати і бюджет на 2022 рік.

Окрім цього, «слуги» вимагають допускати в залу ВРУ тільки вакцинованих громадян.

У групі «За майбутнє» вимагають збільшити мінімальну заробітну плату, пенсію та прожитковий мінімум у бюджеті 2022 року. З ними погоджується і «Голос». Окрім цього, там пропонують відмінити ЄСВ на час локдауну для малого і середнього бізнесу.

Нардепи від фракції «Батьківщина», зокрема, вважають за потрібне запровадити надзвичайний стан в енергетиці, припинити експорт українського газу та створити тимчасову слідчу комісію для дослідження діяльності «Нафтогазу».

У «Європейській солідарності» пропонують під час години запитань до уряду заслухати міністра енергетики Германа Галущенка. Окрім того, фракція вимагає переглянути видатки на українську армію у бюджеті на 2022 рік.

В «Опозиційній платформі – За життя» вимагають створення спеціальної комісії з контролю над виконанням меморандуму центральних органів влади з місцевою владою. Також там хочуть збільшення обсягу субсидій та передбачення в бюджеті на 2022 рік щонайменше 5% ВВП на медицину.

А от група «За майбутнє» виступає проти ухвалення законопроєкту щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України.

Група «Довіра» вимагає переглянути соціальні ризики в бюджеті на 2022 рік щодо непідкріплених надходжень до головного кошторису.

Нагадаємо, 21 жовтня Рада планує зібратися на позачергове засідання для розгляду низки питань.

Також стало відомо, що цього тижня ВР розгляне податковий законопроєкт №5600 за скороченою процедурою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: