Румунія просить у ЄС екстреної допомоги для боротьби з COVID

Читать на русском
У Румунії зростає кількість інфікувань коронавірусом, в той час, коли рівень вакцинації вкрай низький. Тому країна просить у Євросоюзу екстреної допомоги для боротьби з хворобою.
Freepik

У Румунії зростає кількість інфікувань коронавірусом, в той час, коли рівень вакцинації вкрай низький. Тому країна просить у Євросоюзу екстреної допомоги для боротьби з хворобою.

Про це повідомляє Politico.

Для допомоги у боротьбі з коронавірусом в країні активували Механізм цивільного захисту Європейського Союзу, який надає країнам-членам блоку допомогу в надзвичайних ситуаціях. Румунія також попросила передати достатню кількість доз препаратів з моноклональними антитілами для лікування 40 тисяч пацієнтів, хворих на коронавірус.

У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусуЯкі країни роблять третє щеплення проти коронавірусу та де планують ввести вакцинацію бустерною дозою, дивіться на інфографіці.

«Моноклональні антитіла імітують природний захист організму. Вони вже показали на практиці, що при своєчасному введенні пацієнтам знижують смертність від коронавірусу», – додають у повідомленні.

Відомо, що наразі в країні зростає кількість захворювання на COVID в той час, коли рівень вакцинації залишається низьким. Лише 33% її громадян отримали щонайменше одну дозу.

Нагадаємо, очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус закликав багаті країни призупинити бустерну вакцинацію населення від коронавірусу. Згідно з його словами, це несправедливо по відношенню до Африки та інших країн, яким не вистачає вакцин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: