Україна скоро вийде в лідери Європи по захворюваності коронавірусом – KSE

Читать на русском
В Європі високе плато спостерігається близько двох місяців - і там захворюваність навіть не думає спадати. Та ж ситуація чекає й на Україну
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна за тиждень змогла перейти з 11 місця до п'ятірки країн Європи за кількістю хворих коронавірусом громадян. Такими темпами Країна скоро вийде в лідери антирейтингу.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко, повідомляє УНІАН.

За його словами, питання потрапляння до трійки антилідерів з коронавірусу - це справа пари тижнів.

«Україна вже вийшла на рівень високого плато, який зараз спостерігається в Європі, і, незначно, але перевищила цей рівень. І наступного тижня ми вже побачимо Україну, яка вже значно перевищуватиме рівень плато Європи» - сказав він.

У МОЗ назвали області, що наблизилися до «помаранчевої» зони карантинуВсі області України перебувають у жовтій зоні адаптивного карантину, але Київ та ще вісім областей відповідають показникам помаранчевої.

Ганіченко нагадав, що в Європі високе плато спостерігається близько двох місяців - і там захворюваність навіть не думає спадати. Та ж ситуація чекає й на Україну.

«Румунія та Україна активно ростуть. Румунія продовжує зростати галопуючими темпами - понад 60% нових випадків за тиждень. Україна зараз не значно, але сповільнюється... Але в Румунії показники смертності зараз виходять на рівень Росії, яка вже близько трьох місяців знаходиться на максимальному європейському рівні в плані смертності», - зазначив він.

Нагадаємо, за добу 27 вересня 2021 року в Україні зафіксовано 6 552 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби-19 (з них дітей - 574, медпрацівників - 165). При цьому за добу 27 вересня в Києві зареєстрували 461 новий випадок коронавірусу, 4 хворих померли, одужали за добу 219 осіб.

МОЗ готується до піку захворюваності коронавірусом в листопаді, але він може наступити й раніше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: