Фігуранти нових санкцій ЄС причетні до переслідування кримських татар – МЗС

Читать на русском
Фігуранти нового списку санкцій Євросоюзу проти РФ причетні до переслідування кримських татар і до порушень норм гуманітарного права на півострові.

Фігуранти нового списку санкцій Євросоюзу проти РФ причетні до переслідування кримських татар і до порушень норм гуманітарного права на півострові.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

За інформацією, відомство вітає рішення Ради ЄС щодо запровадження санкцій проти 8 представників російської окупаційної адміністрації в Криму.

Конгрес США проти «Північного потоку-2»: які обставини грають на руку УкраїніПалата представників США підтримала поправку до проєкту оборонного бюджету, яка може відстрочити запуск Північного потоку-2 або поставити хрест на проєкті. Чому було прийнято це рішення і якими можуть бути наслідки.

«Зазначені в рішенні підсанкційні особи причетні до переслідувань кримських татар та інших грубих порушень норм міжнародного гуманітарного права на тимчасово окупованому українському півострові», - йдеться в повідомленні.

Крім того, нові санкції проти Росії напередодні 23-го саміту Україна-ЄС розцінюються як беззастережна підтримка України в боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

«Дія обмежувальних заходів ЄС триватиме, поки РФ не припинить тимчасову окупацію Криму та інші грубі порушення норм міжнародного права», - додали в МЗС.

Нагадаємо, в понеділок, 11 жовтня, ЄС розширив санкції проти Російської Федерації за окупацію українського Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: