Рейди та блокпости: як в Одесі поліція контролюватиме карантин

Читать на русском
В Україні ввели нові правила проїзду в громадському транспорті між регіонами під час карантину, які почнуть діяти з 21 жовтня.
Ілюстративне фотоСуспільне

В Одесі вирішили посилено контролювати дотримання нових правил проїзду в громадському транспорті між регіонами під час карантину, які почнуть діяти з 21 жовтня.

Про це повідомляє місцеве видання «Думская».

Згідно із заявою представника поліції Одеської області Олександра Гостищева, на в'їзді в Одесу встановлять поліцейські пости - «Центроліт» та «Дачне».

Які правила пасажирських перевезень діятимуть під час карантинуКабмін встановив нові правила перевезення пасажирів між областями. Які обмеження діятимуть під час карантину, читайте у матеріалі Слово і діло.

На постах правоохоронці будуть перевіряти наявність у пасажирів регулярного та нерегулярного транспорту необхідних для проїзду документів.

Зокрема, на вокзалах та автобусних станціях чергуватимуть мобільні групи з повною відеофіксацією дій поліцейських.

«Вони будуть заходити в транспорт і перевіряти документи. Наявність буде перевірятися через додаток «Дія», а паперові сертифікати будуть перевірятися через електронну базу даних. Якщо людина нещодавно перехворіла і без ковід-сертифікату, ми будемо зв'язуватися з департаментом охорони здоров'я і сімейним лікарем. Якщо інформація не підтвердиться і виявиться, що це підроблений сертифікат, буде вже кримінальна відповідальність», - заявив Гостищев.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів запровадив нові правила пасажирських перевезень, які почнуть діяти з 21 жовтня. Водночас, обмеження не стосуватимуться вакцинованих людей.

Раніше ми повідомляли, що на випадок введення нового локдауну в зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом, мешканці столиці замовили вже більше 600 тисяч перепусток.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: