У Харкові розгорнули додаткові лікарняні ліжка для пацієнтів із COVID-19

Читать на русском
У Харкові через важку ситуацію з коронавірусом розгорнули ще майже 500 лікарняних ліжок для пацієнтів із COVID.

У Харкові через важку ситуацію з коронавірусом розгорнули ще майже 500 лікарняних ліжок для пацієнтів із COVID.

За інформацією сайту місцевої міськради, в Харкові вже 1,5 тисячі ліжок для таких хворих.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

За словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, на вихідних терміново розгорнули ще 300 ліжок у лікарні №8 та 190 додаткових місць у лікарні №18. В останній тепер 240 ліжок для хворих на COVID-19.

Вона також зазначила, що у зв'язку з розширенням ліжкового фонду в Харкові слід сформувати додаткові «ковідні» бригади медиків, тому на роботу запрошують лікарів.

Раніше в МОЗ повідомили про те, що Україна на сьогодні йде помірним сценарієм розвитку пандемії COVID-19, проте ситуація може швидко змінитися.

Нагадаємо, в Харкові обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення почав приймати хворих із коронавірусом, а через добу зіткнувся з неможливістю продовжувати прийом, бо в ньому не залишилося вільних місць для хворих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: