Бізнес просить Кабмін дозволити відправку в неоплачувану відпустку невакцинованих співробітників

Читать на русском
Представники бізнесу нагадали, що зараз роботодавець не має права усувати від роботи співробітника за відмову від вакцинації
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Європейська Бізнес-асоціація (ЄБА) направила звернення прем'єр-міністру України Денису Шмигалю з проханням дозволити відсторонення від роботи невакцинованих співробітників в умовах посиленого карантину. Йдеться про неоплачувану відпустку.

Про це повідомляється на сайті ЄБА за підсумками громадського обговорення можливого локдауну.

Представники бізнесу нагадали, що на поточний момент роботодавець не має права усувати від роботи співробітника за відмову від вакцинації. Тому в "червоній зоні", де для роботи потрібно 100%-ва вакцинація персоналу, бізнесу доведеться закриватися через одного або двох таких співробітників.

«Враховуючи це, в недавньому листі до прем'єр-міністра Асоціація звернулася з проханням дати роз'яснення щодо можливості компаній оформляти безкоштовний простий невакцинованих співробітників, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення» - йдеться в повідомленні ЄБА.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко розповів, що Кабінет Міністрів України вивчає можливість змусити всіх працюючих українців, які не пройшли вакцинацію, постійно робити ПЛР-тести за свій рахунок. Також їх можуть позбавити державної допомоги при посиленні карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: