Українські водійські права тепер дійсні в ОАЕ

Читать на русском
З 1 жовтня набув чинності Меморандум про взаєморозуміння між МВС України та Арабськими Еміратами про взаємне визнання водійських прав.
фото з відкритих джерел

З 1 жовтня набув чинності Меморандум про взаєморозуміння між Міністерствами внутрішніх справ України та Об'єднаних Арабських Еміратів про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Рада прирівняла цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперовихСьогодні нардепи прирівняли цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперових. Відповідна норма є в схвалених сьогодні змінах до закону про дорожній рух.

Меморандум був підписаний 14 лютого в Абу-Дабі.

«Кожен громадянин України, який переїжджає на проживання до ОАЕ, зможе конвертувати власне національне водійське посвідчення в еміратське відповідно за спрощеною процедурою - без необхідності повторної здачі теоретичного і практичного іспитів. Таке спрощення стосується тільки категорій «А» і «В», - йдеться в повідомленні.

Також громадяни України, які тимчасово перебувають до ОАЕ, можуть керувати автомобілем, маючи при собі національне посвідчення водія без необхідності додаткового отримання міжнародного посвідчення.

Аналогічні умови будуть застосовуватися до громадян ОАЕ, які знаходяться або проживають в Україні.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні водії повинні вмикати денні вогні або ближнє світло фар за межами населених пунктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: