Звільнили керівника Інституту Генплану Києва

Читать на русском
У проєкті Генплану передбачено припинення хаотичної забудови міста, обмеження висотності забудови в історичному центрі, контроль за комплексністю забудови.

Мер Києва Віталій Кличко звільнив керівника Інституту Генплану Києва Сергія Броневицького.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Чиновник був звільнений через затягування подачі проєкту Генплану, якого чекають із 2019 року.

«У 2019 ви публічно обіцяли швидку підготовку проєкту Генерального плану до громадських слухань і обговорення. Вже закінчується 2021. І знову чуємо обіцянки, що ось-ось проєкт Генплану буде представлений. Тому, нічого особистого, ми говоримо про результати роботи: я схвалив рішення звільнити вас із посади», - сказав Кличко.

Київ досі без генплану: наскільки застаріли плани розвитку великих міст УкраїниЧинний генплан Києва ухвалили у 2002 році. Відтоді його не оновлювали і розроблення та затвердження нового плану розвитку постійно переносили. У 2020-му генплан з'явився, але його досі не ухвалено. Огляд термінів дії чинних генпланів інших великих міст України – на інфографіці.

Він доручив головному архітекторові Києва Олександру Свистунову і заступник голови КМДА Петру Оленичу оперативно допрацювати Генплан.

Документ затвердять тільки після громадських слухань. Кличко зазначив, що «кияни вже зачекалися схвалення цього важливого для розвитку міста документу».

«Ми маємо схвалити Генплан в інтересах міста та його мешканців, а не в інтересах забудовників. Генеральний план створюється не на рік чи два. Це - глобальне бачення реалізації основних напрямків стратегії розвитку міста. Проект того, яким ми бачимо в подальшому розвиток Києва», - сказав Кличко.

У проєкті Генплану передбачено припинення хаотичної забудови міста, обмеження висотності забудови в історичному центрі, контроль за комплексністю забудови. А також будівництво станцій метро на Виноградар і запуск метро на Троєщину, будівництво вокзалу на Видубичах, будівництво перехоплюючих паркінгів біля транспортних розв'язок - біля станцій метро та на в'їздах до міста.

Раніше експерти «Слово і діло» розбиралися, чому досі не можуть затвердити Генплан і що обіцяє Кличко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: