У Харкові знову перейменували проспект Жукова

Читать на русском
Другий апеляційний адмінсуд Харкова визнав незаконним рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.
Фото з відкритих джерел.

Другий апеляційний адмінсуд Харкова визнав незаконним рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

Про це написав депутат міськради Дмитро Булах від ВО «Свобода» у Facebook.

Шапка Киви і портрети Леніна: найгучніші скандали, пов’язані з декомунізацієюНайгучніші медійні скандали, пов’язані з декомунізацією ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

Апеляційну скаргу міськради суд розглядав 28 вересня і залишив її без задоволення.

Натомість у міськраді уточнили, що поки не можна вважати остаточно вирішеним питання щодо перейменування проспекту. Це пояснили тим, що Харківський окружний адмінсуд 16 червня по іншій справі за позовом міськради визнав протиправним та нечинним пункт розпорядження голови Харківської ОДА від 17 травня 2016 року про перейменування проспекту Жукова на проспект Григоренка.

Нагадаємо, у травні 2016 року голова Харківської обласної держадміністрації Ігор Райнін підписав розпорядження, яким проспект Жукова перейменували на проспект Петра Григоренка (радянського генерала, правозахисника, який виступав на захист кримських татар та інших депортованих народів).

У червні 2019 року Харківська міська рада повернула проспекту Григоренка ім'я маршала Жукова. А вже у вересні цього ж року Харківський окружний адмінсуд задовольнив адміністративний позов різних політиків і політсил про скасування рішення міськради про повернення проспекту Григоренка імені Жукова.

Харківська міськрада подала апеляцію. 8 листопада другий апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність повернення імені маршала Жукова проспекту Григоренка.

У лютому 2020 року Харківська міськрада втретє підтримала рішення про перейменування проспекту Петра Григоренка та присвоєння йому імені радянського маршала Георгія Жукова. Але у червні 2020 року суд це рішення скасував.

«Слово і діло» писало про найгучніші скандали, пов’язані з декомунізацією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: