В «Дії» можна буде оформити купівлю-продаж авто

Читать на русском
В електронному кабінеті водія і на порталі Дія можна буде оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн.
фото з відкритих джерел

В електронному кабінеті водія і на порталі «Дія» найближчим часом можна буде оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн.

Про це повідомляє Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ.

Нові послуги у «Дії»: які документи українці можуть оформити через смартфонЯкі послуги в електронному режимі нині доступні для кожного українця і що планують запровадити у додатку Дія найближчим часом, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Найближчим часом автовласники зможуть укладати договір купівлі-продажу онлайн. Дане нововведення передбачене постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня № 1007 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», - сказано в повідомленні.

Ця послуга буде доступна для громадян в електронному кабінеті водія і на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Дія».

Зокрема, продавець і покупець, авторизувавшись, будуть заповнювати договір про купівлю-продаж автомобіля в електронному вигляді, і після цього документ автоматично передається до сервісного центру МВС для проведення всіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.

Після позитивної обробки адміністратором продавець і покупець будуть проставляти кваліфіковані електронні підписи і договір про купівлю-продаж авто буде вважатися укладеним.

За інформацією установи, нововведення буде реалізоване сервісними центрами МВС України протягом півроку після набуття чиннності урядової постанови.

Нагадаємо, в «Дії» вже можна роздрукувати СOVID-сертифікати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: