Вибори у Канаді: партія Трюдо не отримала більшість у парламенті

Читать на русском
Ліберальна партія Канади прем'єр-міністра Джастіна Трюдо перемогла на позачергових парламентських виборах.
Reuters

Ліберальна партія Канади прем'єр-міністра Джастіна Трюдо перемогла на позачергових парламентських виборах.

Ліберали отримують 158 місць у парламенті з загальної кількості у 338 мандатів. Для абсолютної більшості партії Трюдо необхідно було здобути щонайменше 170 мандатів, інформує CBC.

Зеленський привітав Трюдо з перемогою на виборах та запросив до КиєваПрезидент Володимир Зеленський привітав прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо із перемогою його партії на парламентських виборах.

На другому місці - Консервативна партія, яка здобула 117 мандатів. Лідер консерваторів Ерін О'Тул вже визнав поразку та привітав Трюдо з перемогою.

Трюдо у своєму виступі визнав, що не досяг своєї мети отримати абсолютну більшість у парламенті, але заявив, що результат виборів дав йому чіткий мандат для формування уряду.

Результати виборів свідчать, що у Канаді знову буде уряд меншості, а партії Трюдо потрібні будуть голоси інших партій, щоб приймати закони.

Нагадаємо, Володимир Зеленський привітав прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо із перемогою його партії на парламентських виборах і запросив голову канадського уряду з візитом до Києва.

Вибори в Канаді були достроковими, уряд Трюдо хотів отримати новий мандат на свої рішення щодо пандемії коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: