«Топаза» звільнили від відповідальності за співучасть у викраденні людини

Читать на русском
Дарницький райсуд Києва звільнив Гната Кромського (Топаза) від кримінальної відповідальності у справі про викрадення Владислава Іваненко.
фото watchersdotmedia.medium.com

Дарницький райсуд Києва у вівторок, 21 вересня, звільнив Гната Кромського «Топаза» від кримінальної відповідальності, закривши справу за клопотанням його захисту.

Як пише Watchers Media, таке рішення ухвалив суддя Андрій Скуба.

Антимайданівець «Топаз» вийшов на волюРішення було винесено півгодини назад у п'ятницю, 28 вересня. За словами Горшколепова, Кромський їде до СІЗО, де будуть оформлені документи.

«Топазу» інкримінували співучасть у незаконному позбавленні волі або викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, яке супроводжувалося тортурами (ч.5 ст. 27 ч. 2 ст. 146 КК).

Санкція статті - до 5 років в'язниці.

Йдеться про викрадення Владислава Іваненка, якого «тітушки» помилково прийняли за протестувальника. Іваненка викрали 21 січня 2014 біля станції метро «Петрівка» (тепер «Почайна»), вважаючи його активістом Майдану. Чоловіка вивезли в ліс, катували і вимагали «зізнань» про джерела фінансування Майдану. Згодом «тітушки» його відпустили.

За версією слідства, Кромський був пособником гурту тітушок, яка викрала і катувала Іваненка.

Адвокат «Топаза» Олександр Шадрін подав ряд клопотань до суду. Спочатку він просив звільнити Кромського від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності. Пізніше він просив направити справу до Верховного суду для зміни підсудності або відразу відправити в один із судів Харкова для розгляду.

Суд пішов назустріч Кромському і звільнив його від кримінальної відповідальності та закрив справу у зв'язку із закінченням строків давності.

Нагадаємо, ц червні «Топаза» побили на виході з будівлі суду в Києві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: