ПЛР за свій рахунок і ніякої держдопомоги: Марченко розповів, що чекає на невакцинованих працівників

Читать на русском
За його словами, зараз впливу пандемії на економіку немає, оскільки немає локдауну. Однак якщо локдаун введуть, він вплине на фінансовий стан країни
Сергій Марченкоmof.gov.ua

Кабінет Міністрів України вивчає можливість змусити всіх працюючих українців, які не пройшли вакцинацію, постійно робити ПЛР-тести за свій рахунок. Також їх можуть позбавити державної допомоги при посиленні карантину.

Про це розповів міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв'ю Українському радіо.

«Локальні заходи будуть застосовані до тих територій, де люди не прищеплюються. Якщо працівники установ та їхні клієнти будуть імунізовані, то проблем не буде. Я скажу чесно, не впевнений, чи повинна держава допомагати тим, хто не вакцинується» - сказав він.

За його словами, зараз впливу пандемії на економіку немає, оскільки немає локдауну. Однак якщо локдаун введуть, він вплине на фінансовий стан країни, хоча істотного впливу на державний бюджет він не зробить. А ось бізнес, зокрема, сектор споживання, може сильно постраждати.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

«Щоб не доводити до закриття закладів, потрібно вакцинуватися. Ми нікого не змушуємо, але люди повинні нести відповідальність. Якщо вони не хочуть вакцинуватися, тоді нехай сидять вдома... Зараз ми вивчаємо можливість введення обов'язкового ПЛР-тестування для працівників, які не будуть вакцинуватися. Це відбуватиметься за їх власний рахунок. У Сполучених Штатах Байден заявив, що всі державні службовці повинні бути вакциновані. Якщо вони цього не роблять, тоді кожен день здають ПЛР-тести. Також розглядаємо можливість, щоб такі службовці не могли працювати оффлайн взагалі. Тоді вони не зможуть приходити на робоче місце» - підсумував міністр»

Нагадаємо, раніше головний санлікар України Ігор Кузін розповів, що в Україні за останні три місяці 98% пацієнтів з коронавірусом, які потрапили в лікарню, були не щеплені.

20 вересня Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня 2021 року. За новими нормами МОЗ, вакциновані українці отримають привілеї у «жовтій» та «червоній» зонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: