Рада підтримала за основу законопроєкт про трудові відносини

Читать на русском
Рада  підтримала за основу законопроєкт про трудові відносини. Він має врегулювати порядок укладення трудових договорів і питання випробувального терміну.
Фото з відкритих джерел.

У вівторок, 21 вересня, Верховна рада підтримала за основу законопроєкт № 5388 про трудові відносини. Він покликаний врегулювати порядок укладання трудових договорів і питання випробувального терміну.

«За» проголосували 244 нардепи.

Дистанційна робота: що варто знати про права та обов’язки працівниківЧи може працівник на віддаленці просити компенсацію за використання свого ноутбука і що робити з понаднормовими.

Документ пропонує спростити процедуру укладання строкового трудового договору і проходження випробувального терміну при прийомі на роботу. А також оптимізувати порядок надання інформації про умови, що застосовуються до трудового договору, в тому числі про режим роботи, час відпочинку і відпусток; у низці випадків виключити необхідність погодити розрив трудових відносин з профспілкою.

Пропонується передбачити, що працівник і роботодавець можуть передбачити додаткові права, обов'язки і відповідальність сторін, умови матеріального забезпечення та організації праці, умови припинення договору, в тому числі дострокового.

Крім того, пропонується встановити, що трудовий договір може бути безстроковим, що укладається на невизначений термін, і строковим, який укладається на певний строк, але не більше ніж на п'ять років.

Раніше наші оглядачі писали, як зміниться ринок праці в Україні у 2021 році.

Також «Слово і діло» розібралось, що варто знати тим, хто працює на дистанційній основі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: