У світі знову подешевшала нафта

Читать на русском
У понеділок, 20 вересня, ціни на нафту знову понизилися. Також видобуток в Мексиканській затоці в США впав майже на чверть після двох ураганів.
Слово і діло

У понеділок, 20 вересня, ціни на нафту знову понизилися. Також видобуток в Мексиканській затоці в США впав майже на чверть після двох ураганів.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали 0,8%, до 74,73 доларів за барель. Ф'ючерси на нафту марки WTI впали 0,9%, до 71,31 доларів за барель після зниження на 64 центи в п'ятницю, пише Reuters.

30 років Незалежності: як змінювалася вартість бензинуЛітр бензину марки А-95 на початку 1996 року коштував 58 копійок, на початку 2021-го – 25,20 гривні. Детальніше – на інфографіці.

На ціну нафти також вплинуло зміцнення долара, вважають аналітики ING Bank.

Аналітики банку відзначають, що оголошення про зниження цін на цьому тижні «ймовірно, надасть деякий знижувальний тиск на нафту і більш широкий сировинний комплекс», хоча додало, що такий крок був більш імовірний в листопаді.

Зростання кількості бурових установок в США також стримувало зростання цін на нафту.

Нагадаємо, в Україні діє державне регулювання цін на бензин і дизель. Так, граничний рівень торговельної надбавки до середньої ціни бензину не може перевищувати 5 гривень за літр, дизельного пального – 7 гривень.

Як змінювалася вартість бензину за час незалежності України – на інфографіці «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: