Нафта подорожчала до максимуму за тиждень

Читать на русском
У понеділок, 13 вересня, зросли ціни на нафту через побоювання щодо зниження видобутку в США після збитку від урагану Іда.
Reuters

У понеділок, 13 вересня, зросли ціни на нафту через побоювання щодо зниження видобутку в США після збитку від урагану «Іда».

Як пише Reuters, нафта Brent подорожчала на 0,9%, до 73,59 долара за барель, а нафта марки WTI також додала 1%, до 70,38 долара. Обидва контракти на максимумі з 3 вересня.

30 років Незалежності: як змінювалася вартість бензинуЛітр бензину марки А-95 на початку 1996 року коштував 58 копійок, на початку 2021-го – 25,20 гривні. Детальніше – на інфографіці.

Близько трьох чвертей морського видобутку нафти в Мексиканській затоці США, або близько 1,4 мільйона барелів на день, зупинено з кінця серпня. Нафтопереробники США відновлюються швидше, ніж видобуток нафти через удар урагану «Іда». Більшість з дев'яти нафтопереробних заводів Луїзіани, постраждалих від урагану, були перезапущені або перезапускалися в п'ятницю.

Royal Dutch Shell, найбільший виробник нафти в Мексиканській затоці США, в четвер скасував деякі експортні вантажі через пошкодження морських об'єктів в результаті урагану Іда, заявивши про те, що втрати енергії триватимуть протягом декількох тижнів.

Крім впливу «Іда», увага ринку на цьому тижні буде зосереджена на потенційних переглядах прогнозів попиту на нафту з боку організації нафтовидобувних країн (ОПЕК) і Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), оскільки число випадків коронавірусу продовжує зростати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: