У Мінцифри розповіли подробиці проведення перепису населення

Читать на русском
Офіційний перепис населення відбудеться в Україні у 2023 році - востаннє його проводили ще у 2001 році.
З відкритих джерел

Офіційний перепис населення відбудеться в Україні у 2023 році - востаннє його проводили ще у 2001 році. Наразі Мінцифри розробляє проєкт, завдяки якому процес відбудеться максимально технологічно.

Про це повідомив виданню Факти віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами Федорова, наступного року відбуватиметься активна підготовка проєкту.

Нові послуги у «Дії»: які документи українці можуть оформити через смартфонЯкі послуги в електронному режимі нині доступні для кожного українця і що планують запровадити у додатку Дія найближчим часом, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Я не хочу, щоб уряд здійснив перепис заради перепису. Важливо, щоб був результат. Нині служба статистики направила до кожного міністерства оновлений запит щодо того, як використовуватимуться результати перепису. Наприкінці цього року окремо презентуємо, як проходитиме перепис, якими будуть його терміни, як він фінансуватиметься. Можу зробити невеличкий спойлер: все, що можна буде зробити онлайн або цифровими інструментами, так і буде зроблено. Ми не використовуватимемо інструменти 20-річної давнини, а залучимо найкращі світові рішення», — зазначив він.

Зараз команда Мінцифри активно вивчає досвід інших країн у цій сфері. Наприклад, нещодавно українська делегація зустрічалася з топменеджментом Apple у США та обговорювала можливість співпраці щодо перепису населення, використовуючи їхні напрацювання.

«Сьогодні багато брендів готові продати техніку, яка під час перепису і після нього стане неактуальною. Apple під час перепису населення у США надавала велику частку техніки в оренду на кілька тижнів. Це величезна економія державних коштів. Нині ми розглядаємо пропозиції різних компаній. Apple була першою, з ким ми зустрілися. Якщо другою державою стане Україна, то це буде додатковою рекламою нашій країні. Інші уряди знатимуть про нашу цифровізацію та досягнення», — зазначив Федоров.

Раніше повідомлялося про те, що перепис населення, який планують провести в 2023 році, буде також проводитися через інтернет, а ідентифікувати українців будуть за номером телефону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: