У Міноборони повідомили, коли виплатять заборгованість військовим

Читать на русском
У Міністерстві оборони повідомили, коли виплатять 1,5 млрд заборгованості заробітньої плати військовим.
Фото з відкритих джерел

У Міністерстві оборони повідомили, коли виплатять 1,5 млрд заборгованості заробітньої плати військовим.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України.

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що вже у жовтні міністерство отримає можливість швидше профінансувати всі передбачені законодавством види виплат військовослужбовцям в повному обсязі. Для цього депутати повинні проголосувати за внесення змін до бюджету на 2021 рік.

«Міноборони деякий час тому заявляло про те, що кошти, необхідні для проведення у повному обсязі одноразових обов’язкових видів виплат, виплати додаткової винагороди, запровадженої 29 липня 2020 Постановою Кабінету Міністрів України № 741, інших додаткових виплат військовослужбовцям ЗСУ, передбачених законодавством, не були враховані під час прийняття Державного бюджету на 2021-й рік», – зазначила Маляр.

Коли гроші вирішують усе: скільки отримає армія у 2022 роціАле грошей для того, щоб закрити борги, що накопичилися перед військовослужбовцями, може не вистачити.

Однак до Верховної Ради вже подано невідкладний Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік». Цим законопроєктом передбачені видатки, зокрема, і на покриття дефіциту в коштах на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України.

Нагадаємо, заборгованість Міністерства оборони з обов'язкових виплат військовослужбовцям Збройних сил України становить 1 465 млрд гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: