Міноборони заборгувало військовим майже 1,5 млрд гривень – омбудсмен

Читать на русском
Міноборони заборгувало українським військовим 1 465 млрд гривень. З них 1 271 млрд гривень - це борги з виплат на оздоровлення.
prm.ua

Заборгованість Міністерства оборони з обов'язкових виплат військовослужбовцям Збройних сил України становить 1 465 млрд гривень.

Про це у п'ятницю, 17 вересня, повідомила пресслужба Офісу уповноваженої Верховної ради з прав людини Людмили Денісової.

Коли гроші вирішують усе: скільки отримає армія у 2022 роціАле грошей для того, щоб закрити борги, що накопичилися перед військовослужбовцями, може не вистачити.

У омбудсмена зазначили, що отримують численні звернення військових і членів їх сімей щодо заборгованості.

«На поточний момент заборгованість Міністерства оборони України з обов’язкових виплат військовослужбовцям становить 1 млрд 465,8 млн гривень. Зокрема, 1 млрд 271 млн гривень – це заборгованість з виплат грошової допомоги на оздоровлення», - йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією Офісу, було припинено фінансування «бойових виплат» військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Омбудсмен надіслала запит до першого віцепрем'єра, міністра економіки Олексія Любченка, який є головою Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із зарплати.

Вона просить вивчити ситуацію, яка склалася в Міноборони, і знайти шляхи вирішення проблеми.

Нагадаємо, на цьому тижні Кабмін затвердив держбюджет на 2022 рік та направив його у Раду. У ньому на сектор безпеки та оборони заявлено 5,95% ВВП.

«Слово і діло» проаналізувало, як змінилися основні показники проекту у порівнянні з держбюджетом на 2021 рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: