СБУ провела масштабні навчання поблизу кордону з Росією

Читать на русском
СБУ провела масштабні тактико-спеціальні навчання у Чернігівській та Сумській областях. У заходах було задіяно понад 1,5 тис. осіб.
ssu.gov.ua

СБУ провела масштабні тактико-спеціальні навчання у Чернігівській та Сумській областях. Силовики відпрацьовували нейтралізацію ворожих диверсійних груп.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Відомо, що у заходах було задіяно понад 1,5 тис. бойовиків і понад 100 одиниць техніки. Тренування проводили в умовах максимально наближених до реальних. У ході навчань було посилено режим безпеки на військових, інфраструктурних та інших стратегічно важливих об’єктах обох регіонів.

«За легендою тренувань на територію Чернігівської та Сумської областей проникла умовна диверсійно-розвідувальна група. Вони планували завдати державі значних економічних збитків і дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних районах України», – зазначають у повідомленні.

В СБУ додають, що на виконання свого завдання «зловмисники» намагалися вчинити «диверсії» на декількох оборонних і промислових об’єктах. Для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

Головною метою навчань стало підвищення рівня безпеки у прикордонних регіонах України. Крім того, учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

Нагадаємо, в Одесі завершилися спільні з НАТО командно-штабні навчання «Незламна стійкість (Coherent Resilience) -2021», в яких брали участь представники ВМС ЗСУ спільно з іншими державними силовими відомствами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: