Отруєння у Хмельницькому: з лікарні виписали всіх школярів

Читать на русском
З інфекційної лікарні Хмельницького виписали всіх дітей, які тиждень тому були госпіталізовані після масового отруєння.
ілюстративне фотофото з відкритих джерел

З інфекційної лікарні Хмельницького виписали всіх дітей з однієї зі шкіл міста, які тиждень тому були госпіталізовані після масового отруєння.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС у п'ятницю, 18 вересня.

У Вінницькій області після отруєння померли двоє дітейУ Вінницькій області двоє дітей померли від отруєння. Ще однин підліток знаходиться у важкому стані.

«Станом на 7:00 17 вересня всіх дітей з Хмельницького навчально-виховного об'єднання №1, які були госпіталізовані протягом 9-10 вересня в інфекційну лікарню міста Хмельницький з підозрою на ротавірусну інфекцію, виписали», - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, 8 вересня четверо учнів однієї зі шкіл Хмельницького були госпіталізовані з попереднім діагнозом отруєння. Вже 10 вересня кількість постраждалих перевищила 90 осіб, більшість з них - діти.

У МОЗ назвали причину масового отруєння школярів - бактерія золотистого стафілокока, яку виявлено у стравах, а також в аналізах працівників харчоблоку.

Глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що після цього випадку по всій Україні пройдуть раптові перевірки для обстеження працівників навчальних закладів на предмет носійства золотистого стафілокока.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: