Лісова пожежа в Іспанії наблизилася до заповідника

Читать на русском
Пожежа на півдні Іспанії, який триває вже майже тиждень, наблизилася впритул до природного заповідника з унікальними видами хвойних дерев.
фото з відкритих джерел

Пожежа на півдні Іспанії (Андалусія, гірський регіон Сьєрра Бермехо), яка триває вже майже тиждень, наблизилася впритул до природного заповідника з унікальними видами хвойних дерев.

Про це повідомляє видання El Pais.

У Греції спалахнула лісова пожежа на горі АфонВідзначається, що полум'я спалахнуло поблизу монастиря Святої Анни. За словами пожежників, місце, де вирує пожежа, віддалене і важкодоступне.

Вогонь вже торкнувся 48 гектарів національного парку Сьєрра-де-лас-Ньевес, що призвело до втрати деяких екземплярів, які ростуть навколо іспанської ялиці.

Відомо, що гірський регіон Андалусії - єдине місце в світі, де росте іспанська ялиця, яка зараз під загрозою зникнення. Після пожежі дерева цього виду не зможуть відновитися природним способом.

Іспанські ботаніки відзначають, що заповідну зону не охороняють як годиться: немає центру захисту лісу з контрольно-пропускним пунктом, пожежними машинами, технічним персоналом, профілактичних кампаній або власного плану протипожежного захисту.

Нагадаємо, пожежа на півдні Іспанії спалахнула 8 вересня. Тоді з житлових районів евакуювали понад 400 осіб і перекрили дороги для автомобілів. За п'ять днів вигоріло 7400 гектарів лісу, а загальний периметр пожежі становить 85 км. Під час гасіння загинув один рятувальник.

У липні пожежа в Іспанії знищила сотні гектарів природного парку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: