Стало відомо, скільки українці заплатили за перевищення швидкості на дорогах

Читать на русском
Згідно зі словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції, наразі на дорогах України автоматично фіксують порушення ПДР 118 комплексів.
Ілюстративне фотоНацполіція

У червні 2020 року на українських дорогах запрацювала система фото- і відеофіксації швидкості руху транспортних засобів. З того часу водії заплатили 376,6 млн грн штрафів.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в Facebook.

Згідно з його словами, наразі на дорогах України автоматично фіксують порушення ПДР 118 комплексів.

«З початку роботи комплексів (від 01.06.2020) ми винесли 2 313 730 адмінпостанов, з яких 1 952 301 вже сплачені. За ці порушення порушники сплатили штрафів на суму 376 646 829 гривень», — написав Білошицький.

Статистика смертельних ДТП: скільки українців гине на дорогах зараз і які прогнози влада дає на майбутнєВ Україні вже більше трьох років працює програма безпеки дорожнього руху. Скільки витратили грошей і які результати, розібралося Слово і діло.

Згідно з його поясненням, камери встановлені в місцях, де за статистикою у ДТП загинули й травмувалися найбільше учасників дорожнього руху.

«Безпечних поїздок. Не порушуйте правил і будьте відповідальними учасниками дорожнього руху», — додав Білошицький у повідомленні.

При цьому, в Україні перевищення обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год спричиняє накладення штрафу у розмірі - 340 грн, а у разі перевищення більш як на 50 км/год — 1700 грн;

Нагадаємо, що у поточному місяці на дорогах запрацювали ще 20 камер автофіксації порушень ПДР.

Раніше повідомлялося про те, що з 30 серпня в шести областях України з'явилось 10 нових ділянок фото- і відеофіксації порушень швидкості за допомогою приладів TruCAM.

Раніше ми повідомляли, що Рада посилила покарання за порушення ПДР: як зростуть штрафи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: