Лідери США і Китаю обговорили телефоном відносини між двома країнами

Читать на русском
Джо Байден і Сі Цзіньпін провели телефонну розмову. Лідери обговорили, що важливо зробити для розвитку китайсько-американських відносин.
фото АFP

Президент США Джо Байден і голова КНР Сі Цзіньпін у п'ятницю, 10 вересня, провели телефонні переговори. Лідери країн поспілкувалися вперше за 7 місяців.

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

Візит Зеленського в США: про що президент говорив з Байденом і які угоди підписали Україна і ШтатиПодробиці візиту Володимира Зеленського в США – з ким зустрічався президент, чим закінчилися переговори з Джо Байденом, які угоди підписали.

Як повідомляється, в ході «широкої стратегічної дискусії» сторони обговорили області, в яких інтереси збігаються, і області, в яких інтереси, цінності і перспективи розходяться.

Лідери двох країн домовилися відкрито і прямолінійно обговорювати обидві групи питань.

Як відзначили у Білому домі, Байден і Сі Цзіньпін також обговорили відповідальність обох сторін за те, щоб конкуренція між США і Китаєм не переростала у конфлікт.

Американський лідер під час розмови вказав на «незмінну зацікавленість США в світі, стабільності і процвітання в Індо-Тихоокеанському регіоні і в усьому світі».

«Голова КНР зазначив, що протягом певного періоду часу політика, що проводиться Сполученими Штатами щодо Китаю, викликала серйозні труднощі в китайсько-американських відносинах, що не відповідає фундаментальним інтересам двох народів і загальним інтересам всіх країн світу», - відзначили на сайті МЗС КНР.

Тому сторони погодилися з необхідністю підтримувати регулярні контакти, «щоб створити умови для поступального розвитку китайсько-американських відносин», додали в МЗС Китаю.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський здійснив візит до США, де 1 вересня особисто зустрівся з американським президентом Джо Байденом.

Після візиту Зеленського до США в Росії почали активно обговорювати можливість проведення зустрічі президентів РФ і України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: