У Румунії шість міністрів подали у відставку

Читать на русском
Центристська партія USR PLUS відкликала всіх своїх міністрів з уряду Румунії, а це означає, що Кабмін втратить більшість у парламенті.
Фото - DuhFront

Центристська партія USR PLUS відкликала всіх своїх міністрів з уряду Румунії. Це 6 чиновників. Таким чином Кабмін втратить більшість у парламенті.

У складі уряду було шість міністрів з цієї партії, в тому числі віцепрем'єр. У вівторок усі вони подадуть заяви про відставку, пише Euractiv.

Слідом за Аваковим: кого з міністрів можуть відправити у відставку та чому це вигідно президентуКому з міністрів загрожує відставка, які претензії їм висувають та чи допоможе їхнє звільнення вирішити нагальні проблеми, читайте у матеріалі Слово і діло.

Раніше USR PLUS за підтримки націоналістичної партії AUR подала пропозицію щодо голосування за недовіру уряду. Однак парламент поки не визначив дати обговорення або голосування щодо цієї пропозиції.

Після відставки міністрів USR PLUS главі уряду доведеться попросити парламент проголосувати за нову команду.

Нагадаємо, «Слово і діло» продовжує відстежувати обіцянки уряду Дениса Шмигаля. За рік і шість місяців роботи прем'єр і члени його Кабміну виконали 648 обіцянок, провалили – 235, в процесі виконання залишаються 600 (без урахування обіцянок з програми дій, яку не схвалив парламент).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: