Паралімпіада у Токіо завершилася: яке місце посіла Україна

Читать на русском

У Токіо 5 вересня завершилися Паралімпійські Ігри-2020. Українська збірна виборола 98 медалей.
фото з відкритих джерел

У Токіо в неділю, 5 вересня, завершилися Паралімпійські Ігри-2020. Українська збірна завоювала 98 медалей і потрапила до десятки кращих за підсумком змагань.

Про це повідомляється на сайті Паралімпіади у Twitter.

Олімпійські ігри: хто входив до складу офіційної делегації УкраїниХто їздить у складі офіційної делегації України на Олімпійські ігри – на інфографіці Слово і діло.

Збірна України за час виступів у Токіо отримала 98 медалей: 24 золотих, 47 срібних і 37 бронзових. Українці виступали в 15 видах спорту, в 10 з них змогли отримати нагороди.

Україна посіла шосте місце в медальному заліку і п'яте за кількістю нагород.

Найбільше медалей Україна отримала у категорії плавання - 43 медалі, на другому місці легка атлетика - 24. У стрільбі українці розділили перше місце з Китаєм за кількістю медалей - шість.

Перше місце зайняла збірна Китаю: 207 медалей: 96 золотих, 60 срібних і 51 бронзову. Друге місце Британія: 124 медалі: 41 золоту, 38 срібних і 45 бронзових. Третє місце зайняли США: 104 медалі: 37 золотих, 36 срібних і 31 бронзову.

Відзначимо, для збірної України - це друга найбільш результативна Паралімпіада за кількістю медалей, але вперше з 2004 року українська збірна випала з топ-4 медального заліку. Останній раз на шостому місці українці фінішували у Афінах в 2004 році.

Нагадаємо, на Паралімпіаді у Токіо українці неодноразово встановлювали світові рекорди.

А український паралімпієць, харків'янин Максим Кріпак став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади-2020 року - він виграв одразу сім медалей, з них п'ять золоті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: