Українець став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади

Читать на русском
Уперше в історії літніх Паралімпіад українець став найтитулованішим спортсменом. Це звання плавець Максим Крипак виборов собі достроково.
Tokyo2020

Уперше в історії літніх Паралімпіад українець став найтитулованішим спортсменом. Це звання плавець Максим Крипак виборов собі достроково.

Про це пише Суспільне.

Український плавець Максим Крипак достроково гарантував собі звання найтитулованішого спортсмена Паралімпіади-2020 у Токіо. Він завоював сім нагород, із них – п'ять золотих.

«Це рекордна кількість для цієї Паралімпіади не лише у плаванні, а й загалом серед усіх видів спорту. Українець обійшов білоруса Ігаря Бокі та китайців Лу Дун і Чжен Тао», – йдеться в повідомленні.

Олімпійські ігри-2020: які призові отримають українські медалістиУкраїнські медалісти на Олімпіаді 2020 отримають 33,9 млн гривень призових. Як було в попередні роки – на інфографіці.

У виданні також зазначають, що востаннє українці очолювали особистий медальний залік Паралімпіади ще в 2006 році на зимових Іграх у Турині. Тоді біатлоністка й лижниця Олена Юрковська завоювала шість нагород.

«На літніх Іграх українські спортсмени таких досягнень ще не мали», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що український плавець Максим Кріпак встановив новий світовий рекорд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: