Суд заочно заарештував ексдиректора «Укрхімтрансаміаку» Бондіка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання органів правопорядку про обрання запобіжного заходу підозрюваному.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього генерального директора державного підприємства «Укрхімтрансаміак», підозрюваного НАБУ і САП у зловживанні службовим становищем, яке завдало понад 42,5 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«ВАКС задовольнив клопотання детективів і прокурора та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – інформує прокуратура.

За даними «Слово і діло», заочно заарештували ексгендиректора «Укрхімтрансаміаку» Віктора Бондіка.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Бондіку у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, Бондік, замість безкоштовного використання ґрунту місцевого залягання для підбивки під аміакопровод організував закупівлю для вказаних цілей бентонітової глини Григор'ївського родовища. При цьому, видобуванням глини на родовищі та її переробку займалися належні йому підприємства ТОВ «Григор'ївський рудник» та ПрАТ «Завод обважнювачів».

На належність Бондіку вказаних підприємств вказують ті обставини, що до 2007 року він набув права бенефіціарного власника у компаніях Nova Astrum Limited (Великобританія) та Richmond Investments Limited (Острів Мен). Своєю чергою компанія Nova Astrum Limited була власником 99,9992% статутного капіталу ТОВ «Фінансова компанія «Ягуар» та 100% статутного капіталу компанії Spes Assets Management B.V. (Нідерланди). ТОВ «ФК «Ягуар» була засновником ТОВ «Григор'ївський рудник», а компанія Richmond Investments Limited – засновником ПрАТ «Завод обважнювачів». Таким чином, Бондік, як гендиректор «Укрхімтрансаміаку», безпідставно перерахував пов'язаним з ним підприємствам 42,5 млн грн, завдавши збитків на таку ж суму.

Раніше суд залишив заарештованою техніку, вилучену в будинку матері Бондіка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: