Нафта дешевшає через ураган «Іда»

Читать на русском
Ціни на нафту припинили зростання, після того як ураган Іда обрушився на узбережжя Мексиканської затоки в США, викликавши відключення і евакуацію сотень нафтових платформ.
Reuters

У понеділок, 30 серпня, ціни на нафту припинили зростання, після того як потужний ураган «Іда» обрушився на узбережжя Мексиканської затоки в США, викликавши відключення і евакуацію сотень нафтових платформ.

Brent подешевшала на 0,52 %, до 72,32 долара за барель до 11:30 за київським часом. Минулого тижня вона зросла більш ніж на 11% через перебої у видобутку нафти через ураган. Нафта WTI подешевшала на 1,06 %, до 68,01 доларів за барель, піднявшись трохи більше ніж на 10% за минулий тиждень, Reuters.

30 років Незалежності: як змінювалася вартість бензинуЛітр бензину марки А-95 на початку 1996 року коштував 58 копійок, на початку 2021-го – 25,20 гривні. Детальніше – на інфографіці.

Ф'ючерси досягли максимумів з початку серпня, 73,69 і 69,64 доларів відповідно, на початку сесії, коли «Іда» перетнула узбережжя недалеко від Порт-Фуршон, штат Луїзіана, центру офшорної енергетики Мексиканської затоки.

Ціни на бензин в США зросли більш ніж на 3%, оскільки перебої в подачі електроенергії призвели до закриття нафтопереробних заводів на узбережжі Мексиканської затоки, і увага переключилася на сиру нафту. За словами аналітиків, ціни на нафту також знизилися в очікуванні швидкого відновлення видобутку нафти.

Як змінювалася вартість бензину за час незалежності України – на інфографіці «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: