На США насувається ураган «Ельза»

Читать на русском
Ураган «Ельза» сформувався в Адріатичному морі - він досяг Гаїті і Домініканської республіки, а тепер прямує до Куби і до американської Флориди.

Ураган «Ельза» сформувався в Адріатичному морі - він досяг Гаїті і Домініканської республіки, а тепер прямує до Куби і до американської Флориди.

Про це повідомляє Associated Press.

Наразі ураган має першу категорію з п'яти.

Зазначено, що на Гаїті попередили населення про ураган, що насувається в соціальних мережах, влада закликала людей залишити прибережні території з метою безпеки. Ураган там очікується у другій половині дня.

Відзначається, що він уже повалив дерева, порушив електропостачання, пошкодив інфраструктуру, знищив посіви. Аналогічна ситуація спостерігається у декількох державах Карибського басейну - на острівних Барбадосі, Сент-Люсії, Сент-Вінсенті та Гренадінах.

Влада Ямайки, Домінікани і декількох кубинських провінцій також випустили попередження про ураган, що насувається. На Домінікані влада організувала понад 2,4 тисячі притулків для людей напередодні урагану, там очікуються потужні зливи, не виключені повені.

До майбутнього вівторка, як пише агентство, «Ельза» добереться до Флориди. Однак, за прогнозами Національного ураганного центру в Маямі, ураган швидше за все ослабне до тропічного шторму.

Підкреслимо, «Ельза» стала першим ураганом, сформованому в цьому сезоні. При цьому зазвичай перші шторми формуються в середині липня, а урагани - лише в першій декаді серпня.

Нагадаємо, в Японії пронісся сильний торнадо, в результаті якого зруйновано 92 будинки і кілька людей отримали травми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: