Кому варто найбільше побоюватися нової хвилі коронавірусу – коментар експерта

Читать на русском
Зараз ситуація в Україні стабільна, незважаючи на невелике зростання коронавірусної захворюваності. Однак є передумови для серйозного погіршення ситуації
Ілюстративне фотоpicture-alliance

При новій хвилі коронавірусу в Україні найсерйозніша небезпека загрожує українцям віку 65+. Причин для цього кілька - по-перше, це група ризику, по-друге, серед них найменше вакцинованих.

Про це розповіла епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк у коментарі ТСН.

Сояк зазначила, що зараз ситуація в Україні стабільна, попри невелике зростання коронавірусної захворюваності. Однак є передумови для серйозного погіршення ситуації.

«Ми очікуємо погіршення. Його не може не бути: люди вийдуть з відпусток, з відкритого повітря перейдуть в закриті приміщення, додадуться сезонні гострі респіраторні інфекції. Тому, в будь-якому випадку, погіршення ситуації буде» - підкреслила вона.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 28 серпня, виявили 1906 нових випадків коронавірусу. З них захворіли 134 дитини та 40 медпрацівників.

З початку прищеплювальної кампанії щеплено 5 295 407 осіб, з них отримали одну дозу - 5 295 405 осіб, а повністю імунізовані та отримали дві дози - 3 594 758 осіб (з них двоє отримали одну дозу за кордоном). Всього було зроблено 8 890 163 щеплення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: