Загострення на Донбасі: 18 обстрілів, поранено 10 бійців

Читать на русском
28 серпня бойовики порушили режим припинення вогню 18 разів, посиливши обстріли не тільки позицій ООС, але й цивільних об'єктів.

За останню добу, 28 серпня, на Донбасі різко погіршилася ситуація - бойовики обстріляли об'єкти цивільної інфраструктури та житлові райони Луганської та Донецької області. В результаті постраждало 10 українських воїнів.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

28 серпня бойовики порушили режим припинення вогню 18 разів, посиливши обстріли не тільки позицій ООС, але й цивільних об'єктів.

У районі Троїцького ворог обстрілював українські позиції із мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Світлодарськ3 противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Екзамен на суб'єктність: чи стала Україна самостійним геополітичним гравцемЯк відбувалося становлення геополітичної суб’єктності України, та на які орієнтири слід звернути увагу у наступні 10 років – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

У напрямку Авдіївки російські найманці тричі обстрілювали наші позиції з мінометів 120-го калібру, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів. Також окупанти здійснили обстріл цивільної інфраструктури Авдіївки із заборонених мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру і артилерії 122-го калібру.

«У результаті обстрілу пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури міста. Постраждалих серед місцевого населення немає», - йдеться в повідомленні.

У сторону Красногорівки бойовики тричі відкривали вогонь із мінометів 120-го і 82-го калібрів і станкових протитанкових гранатометів. А в районі Водяного біля Донецька вони обстріляли наших бійців із мінометів 82-го калібру.

Поблизу Травневого російські найманці вели вогонь із автоматичних станкових гранатометів. Також окупанти обстріляли населений пункт Травневе із застосуванням автоматичного станкового гранатомета.

«Вогонь вівся з тимчасово окупованого населеного пункту Гольмовський. У результаті обстрілу пошкоджено приватне домоволодіння. Зазначена приватна територія вже вдруге протягом тижня піддається обстрілу з боку російсько-окупаційних військ», - йдеться в повідомленні.

Недалеко від Луганського окупанти двічі здійснювали обстріли з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поблизу Невельського ворог вів вогонь з мінометів 82-го калібру і великокаліберних кулеметів.

У напрямку Гранітного бойовики вели вогонь з мінометів 120-го калібру і станкових протитанкових гранатометів, а біля Південного - з артилерійських систем 122-го калібру і станкових протитанкових гранатометів.

На кордоні Луганської та Донецької областей зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу Орлан-10 із перетином лінії розмежування.

У результаті обстрілу 10 українських бійців були поранені і отримали бойові травми.

«6 військовослужбовців отримали осколкові поранення, ще 4 - бойові травми. Поранені перебувають у лікувальних установах, стан здоров'я захисників - задовільний», - уточнили в ООС.

Також наголошується, що наші воїни дали адекватну відповідь на обстріли російсько-окупаційних військ, що змусило ворога припинити вогневу активність.

Крім іншого окупанти почали ранок із обстрілів й сьогодні. В районі Широкино вони влаштували обстріл українських позицій з мінометів 120-го калібру. Поранених за сьогоднішній ранок немає.

Нагадаємо, через обстріли в Донецькій області змінили рух поїздів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: