Суд не зняв арешт з майна у справі бізнесмена Альперіна

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката про скасування арешту майна у кримінальному провадженні.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованим майно, яке було вилучене під час обшуку у справі за підозрою одеського бізнесмена Вадима Альперіна у створенні злочинної організації з метою зловживань на митниці.

Таке рішення 18 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 24 липня 2018 року Солом'янський районний суд Києва заарештував низку майна, яке вилучили під час обшуків у бізнес-центрі в Одесі на вул. Сонячній, 5. Зокрема, йшлося про вісім мобільних телефонів; шість ноутбуків; документи; зразки тканини різного кольору та флешки.

Адвокат в інтересах шести осіб та компанії «Укроргенергобуд» просив скасувати арешт цього майна, оскільки жодній особі, які є власниками цього майна, про підозру не повідомляли. Однак, суд йому відмовив. Суддя встановив, що про підозру повідомили низці осіб, у тому числі Альперіну, який через право власності на ТОВ «Укроргенергобуд» володів приміщенням, де проводився обшук. До того ж, вказане майно визнано речовими доказами у справі.

Нагадаємо, за версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами. Слідство у цій справі завершили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: