ВАКС вчергове продовжив обов'язки працівнику офісу Альперіна

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП ппро продовження строку дії обов'язків підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 вересня строк дії обов'язків Євгена Іскольда, якого НАБУ та САП підозрюють в участі у злочинній організації, очолюваній одеським бізнесменом Вадимом Альперіним.

Таке рішення 23 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Іскольд залишився без обов'язків через неявку на три судових засідання у зв'язку з тим, що зламав ногу і перебував в медичному закладі. Але пізніше суд повторно поклав на нього такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними, а також свідками.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити ще на два місяці. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо. за версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: