Засідання Верховної ради: онлайн-трансляція

Читать на русском

У вівторок, 24 серпня, у Верховній раді розпочалося засідання, яке присвячене 30-й річниці прийняття Акту проголошення незалежності України.

Це урочисте засідання, тому жодних голосувань не буде.

Телеканал Рада. Прямий ефірТелеканал Рада

Також на 14:20 заплановано початок позачергової сесії ВР. На порядку денному якої законопроєкт про великий Державний Герб України.

Раніше на сайті парламенту оприлюднили текст президентського законопроєкту про Великий Державний Герб України. Також з'явилося його зображення.

Головним елементом великого Герба буде знак Княжої держави Володимира Великого (малий Герб) золотого кольору на синьому п'ятисторонньому щиті із закругленими нижніми бічними кутами із золотою облямівкою. Над щитом - зображення великокнязівського вінця (корони) Ярослава Мудрого і шатер у вигляді рослинного орнаменту.

Щит тримають: з лівого боку - лев (герб Галицько-Волинського князівства), з правого - воїн-козак з рушницею (герб Війська Запорозького). Під щитом - стрічка з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, під стрічкою - два колоски пшениці, переплетені гроном калини зі стилізованим листям.

Раніше заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук зазначала, що президентський законопроєкт можуть схвалити не в цілому, а тільки в першому читанні.

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає ювілей своєї незалежності — 30 років. По всій країні відбудеться понад 150 святкових заходів.

Під час урочистостей у своїй промові президент Володимир Зеленський згадав історичні події, видатних українців та пожартував про експрезидента Януковича.

Трасляцію параду в Києві можна подивитися тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: