Нафта марки Brent подешевшала до тримісячного мінімуму

Читать на русском
Ціни на нафту впали на понад 1% на тлі сповільнення обсягу  переробки і економічної активності  в Китаї.
Pixabay

Ціни на нафту впали на понад 1% на тлі сповільнення обсягу переробки і економічної активності в Китаї.

Про це повідомляє Reuters.

Нафта марки Brent подешевшала на 0,9 дол., або 1,3%, до 69,69 дол. за барель. Нафта WTI впала в ціні на 0,97 дол., або 1,4%, до 67,47 дол. за барель.

Агентство зазначає, що в липні зростання виробництва і роздрібних продажів в Китаї різко сповільнилося, адже нові спалахи COVID-19 призвели до порушення ділової активності.

Високий попит і прив’язка до нафти: чому в Україні зростає ціна на автогазЦіна на автогаз в Україні стрімко зросла з початку року. Чому дорожчає газ для автомобілів та коли очікувати зниження ціни, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Слабкість нафтових ф'ючерсів ймовірно, викликана слабшими, ніж очікувалося, даними про зростання з Китаю, який є основним споживачем нафти», – сказав Кельвін Вонг, аналітик ринку CMC Markets у Сінгапурі.

Міжнародне енергетичне агентство минулого тижня знизило прогноз попиту на нафту через поширення варіанту Delta. Так в ОПЕК залишили свої прогнози попиту без змін.

Нагадаємо, держави-члени ОПЕК+ домовилися підвищити обсяг видобутку нафти на 400 тисяч барелів на добу, починаючи з серпня поточного року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: