Уряд готується до можливих карантинних обмежень – Немчинов

Читать на русском
Немчинов запевнив, що зараз ведеться активна підготовча робота на місцях - тобто, в областях і містах України
Міністр Кабміну Олег Немчиновslovoidilo.ua

В Україні карантин ніхто не скасовував. А уряд веде підготовку до введення нових карантинних обмежень у разі, якщо в цьому виникне необхідність.

Про це розповів міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов в ефірі телеканалу «Україна».

«Ми готуємося до цього. По-перше, проводиться аналітика по тому, як цей штам поводиться в інших країнах. По-друге, у нас діє постанова Кабміну, яка визначає 4 зони карантину, у нас карантин ніхто не скасовував. Ми зараз просто по всій країні в зеленій зоні. У разі локальних спалахів буде вводитися жовтий, помаранчевий або червоний рівень небезпеки», — сказав він.

За його словами, зараз ведеться активна підготовча робота «на місцях» - тобто, в областях і містах України.

«Крім того, місцеві держадміністрації та органи місцевого самоврядування отримали вказівки про продовження роботи із забезпечення лікарень киснем, про те, щоб упорядковувати всі ті лікарняні відділення, які зараз були виведені з COVID-хворих. Я думаю, що керівники на місцях більше зацікавлені в тому, щоб не допустити нових спалахів», — сказав він.

Раніше в МОЗ заявили, що в Україні влада не планує вводити локдаун, його хочуть максимально відтягнути за допомогою адаптивного карантину. Для цього необхідна вакцинація якомога більшої кількості громадян.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: