У МОЗ пояснили, як зробити щеплення українцям із ОРДЛО та Криму

Читать на русском
Для того, щоб перетнути лінію розмежування з тимчасово окупованих територій і отримати щеплення від коронавірусу не треба проходити самоізоляцію.

Українці, які живуть на території ОРДЛО та анексованого Криму, можуть зробити щеплення від коронавірусу в будь-якому із пунктів щеплення та центрів масової вакцинації на підконтрольній уряду території України.

Про це інформує пресслужба МОЗ у п'ятницю, 20 серпня.

Вакцинація від COVID-19: як довго зберігається імунітетЧерез скільки місяців після вакцинації від коронавірусу починає знижуватися рівень антитіл – на інфографіці.

Для того, щоб перетнути лінію розмежування з тимчасово окупованих територій і отримати щеплення від коронавірусу не треба проходити самоізоляцію. Для цього слід отримати запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

«Щоб отримати запрошення запишіться на щеплення в одному із центрів вакцинації населення і пунктів щеплення, розташованих на підконтрольній уряду території», - пояснили в Міністерстві охорони здоров'я.

Запис відбувається за номером контакт-центру Міністерства охорони здоров'я з питань протидії COVID-19: +38 0800 60 20 19 або за допомогою чату на сайті МОЗ.

Алгоритм дій

  • необхідно повідомити назву свого населеного пункту (уточнивши, що зараз він тимчасово окупований), вказати дані і обрати найбільш зручний пункт щеплення або центр вакцинації.
  • після цього оператор запише на вакцинацію і надішле СМС-повідомлення із унікальним ідентифікатором, якщо у особи є український номер телефону, або лист на електронну пошту в разі його відсутності.
  • цей ідентифікатор необхідно буде надати при перетині КПВВ.
  • для запису на другу дозу необхідно буде повторити всі попередні дії.

Нагадаємо, в Тернопільській області зафіксували першу смерть від коронавірусу штаму «Дельта».

Також відзначимо, Україна отримала нову партію вакцини AstraZeneca.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: