Заволодіння 27 млн грн у Миколаєві: заставу депутатці Одеської міськради збільшили

Читать на русском
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила заставу депутатці Одеської міської ради Марині Лозовенко, яку НАБУ і САП підозрюють у заволодінні майже 27 млн грн на реконструкції Соборної площі в Миколаєві.
Фото з відкритих джерел.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила заставу депутатці Одеської міської ради Марині Лозовенко, яку НАБУ і САП підозрюють у заволодінні майже 27 млн грн на реконструкції Соборної площі в Миколаєві.

Таке рішення 19 серпня ухвалила АП ВАКС, повідомили «Слово і діло» в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Посадовців Миколаївської міськради викрили на розкраданні коштівНАБУ і САП викрили корупційну схему, через яку громаді Миколаєва завдано збитків у понад 26,8 млн грн.

За словами прокурора САП Сергія Козачини, підозрюваній депутатці збільшили заставу до 6,81 млн грн. Протягом 5 днів за неї мають внести цю суму або підозрювану відправлять до слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ затримало віцемера Миколаєва Коренєва на кордоні з Угорщиною. Також затримали депутатку Одеської міськради Лозовенко, першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Олександра Брижатого і ще одного керівника приватної компанії. Пізніше антикорупційні органи повідомили їм про підозру. Крім того, НАБУ викликало на допит мера Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Як встановило слідство, в 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами – директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеної компанії БВК «Пік-Буд», яка і виконала роботи.

Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: