Ситуація на Донбасі: зафіксовано три обстріли, загинув боєць ЗСУ

Читать на русском
За минулу добу, 18 серпня, в зоні проведення ООС було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків.

За минулу добу, 18 серпня, в зоні проведення ООС було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у четвер, 19 серпня.

Перехідний період в ОРДЛО та Криму: головні моменти із законопроєкту КабмінуЯк будуть визначати дату закінчення окупації територій, хто матиме право на участь у місцевих виборах на Донбасі і в Криму та інші подробиці законопроєкту – на інфографіці.

Біля Широкиного противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру. Біля Водяного, на Приазов'ї, сепаратисти обстрілювали позиції українських захисників із автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів. Неподалік від Опитного ворог вів вогонь із мінометів 120-го калібру. При цьому обійшлося без втрат у ЗСУ.

З початку поточної доби на Донбасі зафіксували три порушення режиму припинення вогню. У напрямку Новоалександрівки сепаратисти вели вогонь зі стрілецької зброї. Біля Кримського противник обстріляв наші позиції з мінометів 120-го калібру. Неподалік Нью-Йорка ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

«У результаті ворожого обстрілу один військовий отримав вогнепальне поранення несумісне з життям. Командування Об'єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого. На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь», - йдеться в повідомленні.

Про факти порушень з боку сепаратистів українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Нагадаємо, за інформацією ОБСЄ, бойовики розмістили на Донбасі заборонену військову техніку.

Також відзначимо, окупанти продовжують блокувати велику частину КПВВ на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: