Апеляція ВАКС призначила засідання у справі експрацівника СБУ

Читать на русском
Апеляційна палата призначила засідання за скаргами антикорупційного прокурора і адвоката колишнього працівника спецслужби.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила на 18 серпня розгляд скарг на обвинувальний вирок колишньому оперуповноваженому Вишгородського міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області Ростиславу Харченку, якого засудили до 4 років позбавлення волі.

Про це йдеться в ухвалі АП ВАКС від 13 серпня, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити апеляційний розгляд апеляційних скарг захисника обвинуваченого (Ростислава Харченка – ред) адвоката Гудими В. С. та прокурора Андронової А. В. на вирок Вищого антикорупційного суду від 09.07.2021 на 15:00 18 серпня 2021 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 9 липня ВАКС визнав Харченка винним у зловживанні впливом і засудив його до 4 років позбавлення волі. Водночас судді виправдали його від обвинувачення в одержанні неправомірної вигоди.

За версією сторони обвинувачення, Харченко, який на момент скоєння злочину займав посаду опера СБУ, запропонував комерційної компанії допомогу в поверненні обладнання для обробки бурштину та 55 кг бурштинової сировини, вилучених під час обшуку в липні 2016 року. Для цього він погодився вплинути на слідчого в кримінальному провадженні, в межах якого і вилучили обладнання. В обмін СБУшник зажадав від підприємців 50 тисяч доларів за власні «послуги».

Нагадаємо, колишнього СБУшника Харченка відправили під нічний домашній арешт. Пізніше йому пом'якшили запобіжний захід.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: