Точних даних про своє населення в усьому світі немає тільки в України і Судану – експерт

Читать на русском
На думку експерта, Україна, не збираючи жодних даних про своє населення, втрачає дуже багато. Тому проведення перепису в найближчі терміни має велику важливість
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У всьому світі тільки Україна і Судан не мають повних даних про своє населення. У разі Судану це хоча б можна пояснити тим, що там йде великомасштабна громадянська війна.

Про це заявив соціолог Володимир Паніотто в ефірі телеканалу «Україна 24».

Паніотто зазначив, що Україна, не збираючи жодних даних про своє населення, втрачає дуже багато. Тому проведення перепису в найближчі терміни має велику важливість.

«Україна - просто унікальна, подібна ситуація ще в Судані, але там весь час йде війна, і тільки там не провели два рази перепис, як рекомендує ООН. Ми втрачаємо дані про національний склад, сімейний, зайнятість, джерела доходу, і ще багато того, що збирається під час перепису. Наприклад, якщо в якомусь місті не побудують потрібну кількість дитячих садків, всі будуть мучитися, але будуть говорити, що винна влада, і не буде очевидно, що це через відсутність перепису» - розповів він.

Раніше в ООН заявили, що Україні необхідно провести перепис населення, оскільки на сьогодні його точна чисельність невідома. Це важливо для надання соціально-економічних послуг та прийняття рішень.

Своєю чергою, уряд на засіданні 17 лютого 2021 року погодив проєкт закону, який встановлює правила проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на 10 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: